• Intensivkurs i etterretning og sikkerhet

Intensivkurs i etterretning og sikkerhet - Oslo

Dato: 06. mars 2019
Tid: 09.00 - 13.30
BDO
Munkedamsveien 45
Vika Atrium, Oppg A, 7 et.
Oslo  
veibeskrivelse

Kjetil Daatland
Email
  • Velkommen til seminar i BDO

Hovedkonklusjonen i Statoils Amenas-rapport var tydelig. De hadde aldri forestilt seg at en større væpnet gruppe kunne angripe anlegget, noe som var en av årsakene til manglende sikringstiltak.  De er ikke alene om å bli rammet av uidentifiserbare trusler. Vi lever i en tid hvor hendelser oppstår raskt, uventet, og kan spre seg over landegrenser. Risikoerkjennelsen kommer ofte først etter at en alvorlig hendelse har inntruffet.

Gode etterretningsprosesser forebygger risikoen for uønskede handlinger, og bidrar til å redusere omfanget av ukjente trusler som kan ramme din virksomhet. Samtidig styrkes virksomhetens håndteringsevne når uhellet er ute og tilrettelegger for at relevant kapasitet kan frigjøres til å håndtere uforutsette forhold.

Kursinnhold:
Kurset svarer på følgende spørsmål: Hva er etterretning, hvilke fallgruver finnes, hvordan bør virksomhetens etterretning organiseres og hvordan kan informasjonen fremskaffes? Instruktørene på kurset har bakgrunn fra Forsvarsdepartementet, næringslivet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, CERT-tjenester og fra tjeneste som etterretningsoffiserer i Forsvaret.

Det vil bli gitt en introduksjon til følgende tematikk:
- Etterretningsmetodikk
- Strategisk analyse
- Etterretningsfeil og etterretningssuksess
- Etterretning og det digitale domenet
- Innhentingsplan
- Vurdering og klassifisering av informasjon
- Trusselindikatoranalyse
- Påvirkningsoperasjoner

Dette er et intensivkurs, tilrettelagt for de som har en travel hverdag og et behov for en tidseffektiv tilnærming. Det kreves ingen forkunnskaper.

Registrering og kaffe fra kl. 08:30. Det blir undervisning gjennom lunsjen, med enkel servering av kaffe og baguetter.

Prisen for kurset er kr. 1 900,- per kursdeltaker og inkluderer servering og utstedelse av kursbevis. Påmelding er bindende etter 28. februar 2019.

 

Meld deg på