1:
  • Bærekraft

Slik vil nye krav til bærekraft påvirke lokalt næringsliv og verdikjeder fremover - Drammen

Dato: 07. juni 2023
Tid: 09.00 - 11.30
BDO
Bragernes torg 2A
Inngang via torget, ta heisen til 6. etasje
  Drammen
veibeskrivelse

Kåre Rødseteren
Email
  • Velkommen til seminar!

I november 2022 ble EUs nye direktiv for bærekraftsrapportering vedtatt. Lovforslaget i norsk rett ble lagt frem 22. mai 2023 og Norge følger fristene som EU legger til grunn. 

Hvilken betydning for det for norske selskap og for din bedrift? Vi gir deg en oversikt på hvordan gjeldende og kommende krav til bærekraftsrapportering vil påvirke drift og kunde- og leverandørsamarbeid fremover

Agenda:

Et blikk framover på bærekraft og bankfinansiering
SpareBank 1 Sørøst-Norge gir oss et innblikk i hva de spør kundene om innen bærekraft. Hva krever og forventer banken i dag, hva kan kravene til å bli fremover og hvordan kan det påvirke lånekostnaden?

Nye regelverk for bærekraftsrapportering i EU og Norge
BDO gir en oversikt over gjeldende regelverk og kommende regelverk innenfor bærekraftsrapportering for selskap som ikke er børsnotert. Oversikt omfatter gjeldende rapporteringskrav om bærekraft i åpenhetsloven og regnskapsloven, samt nytt bærekraftsrapporteringsdirektiv som er vedtatt i EU med tilhørende standarder og som foreslås vedtatt i Norge. Er dette relevant for lokale bedrifter og er det ikke for tidlig å snakke om dette i 2023?

Bærekraftsarbeid i praksis og hvordan påvirker det kunder og leverandører
Betonmast forteller om sine konkrete prosjekter innen bærekraft og hvordan de ønsker å påvirke kunder og leverandører. Hvilke spørsmål og krav stiller Betonmast til sine samarbeidspartnere innen bærekraft? Hvordan vil dette endre seg fremover og hvordan kan det påvirke verdikjeden og hvem man velger å samarbeide med i fremtiden?

Seminaret er et samarbeid mellom SpareBank 1 Sørøst-Norge, Betonmast og BDO under Innsikt 2023 i Drammen, og er gratis.  Møt gjerne opp på BDO's stand på Bragernes Torg under Innsikt 2023.

Jeg melder meg på!