Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • Gevinstrealisering og resultatsikring

Gevinstrealisering og resultatsikring

I forbindelse med gjennomføring av kommunesammenslåingen blir fokus ofte rettet mot de praktiske aktivitetene som må gjennomføres for å være en kommune fra gjennomføringstidspunktet. Et eget gevinstsikringsregime er vesentlig for å sikre at målene ved sammenslåingen blir realisert.

Hovedelementene i gevinstrealiseringen er:

  • Mål, definert i programmet
  • Løsninger, utviklet i prosjektene
  • Gevinster, realisert i linjeorganisasjonen
  • Gevinstoppfølging, gjennom implementeringsplanen
  • Gevinstsikring, gjennom støtte og oppfølging fra programkontoret.

Prosjektene beskriver hvordan prosjektenes resultater skal innføres i linjeorganisasjonen, inkludert plan for prosjektets løpende samarbeid med linjeorganisasjonen, overføring av prosjektene til linjeorganisasjonen, samt forvaltning av prosjektet og prosjektresultatene i linjen før, under og etter operativ sammenslåing har funnet sted.

For å sikre et løpende fokus på dette med gevinstrealisering er det viktig at programkontoret har en særskilt oppgave med å konsolidere prosjektenes mål og resultater for å sikre at de dekker programmets målsetninger. Implementeringsplanen er programmets overordnede styringsverktøy for oppfølging av at prosjektetens aggregerte faktiske resultater er i tråd med programmets mål.

Loading...