• Dette bør du tenke på hvis du vil sette bort regnskapet

Vurderer du å tjenesteutsette regnskapet?

 

Er du blant dem som synes regnskap er både vanskelig og tidkrevende? Da blir du sikkert glad for å høre at du kan sette bort hele regnskapsføringen til BDO. Velger du å la BDO ta ansvaret for regnskapet ditt får du tilgang til et av landets mest kompetente og oppdaterte regnskapsmiljø. Vår ekspert forteller deg hva du må tenke på. 


En av de viktigste avgjørelsene til en bedriftsleder er å bestemme hvilke oppgaver som skal løses internt, og hvilke oppgaver som kan settes ut til andre. 
- Det viktigste er å være bevisst på hva som hva som skaper verdi i virksomheten. Alt som er direkte knyttet til kjernevirksomheten, bør man gjøre internt. Alt annet er det egentlig mulig å få andre til å gjøre, forteller partner for regnskap i BDO, Andreas Ystgaard Tjemsland. 

De fleste bedriftsledere er betydelig mer engasjert i bedriftens kjernevirksomhet enn i regnskapsføring,  og det er flere grunner til at det kan være mye å hente på å «outsource» regnskapsfunksjonen.  
- Den aller viktigste grunnen til å «outsource» er tilgangen på kompetanse som selskapet ikke vil eller kan ansette fulltid. Våre medarbeidere har bred erfaring, og bruker mye tid på å holde seg faglig oppdatert. Ved å sette bort regnskapstjenestene til BDO får bedriften tilgang til hele vårt kompetansespekter, sier Tjemsland. 

Full kontroll

Regnskapsfuksjonen følger samme prosesser uavhengig av størrelse. Store deler av prosessen kan nå automatiseres, for eksempel takket være regnskapssystemer fra ledende aktører som Xledger, Visma og andre.   
- Det er viktig å velge et program som passer best for din bedrift. Da sikrer vi at regnskapet føres på enkleste mulige måte, samtidig som ledelsen alltid har fullstendig kontroll. Selv om man «outsourcer» regnskapet, trenger ikke regnskapsføreren eller nøkkeltallene være langt unna, sier Tjemsland. 

Et spleiselag 

Mange bedrifter vil spare penger på å sette bort regnskapet til en profesjonell aktør. 
- Vi har hele tiden fokus på å effektiviserer leveransen, og har svært god oversikt over alle verktøy som forenkler og automatiserer samarbeidet. «Outsourcing» fungerer som et slags spleiselag. I stedenfor at alle våre kunder skal ansette dyr spisskompetanse internt, kan de heller spleise på den ved å samarbeide med oss, sier Tjemsland. 
 

Tjemslands fem beste råd til bedrifter som vurderer «inhouse» vs. «outsourcing»

  1. Vær bevisst hvilke prosesser som er kjernevirksomhet. Definer hvordan støttefunksjoner som regnskap kan støtte kjernevirksomheten best mulig. 
  2. Kostnadsbesparelser er ikke alt. Finn noen med kapasitet og fokus på å levere merverdi, og vær tydelig i forventningsavklaring i tilbudsfasen. 
  3. Ha en solid forankring internt om hvilke prosesser som skal «outsources», og en tydelig oppfølgingsplan for de som eventuelt blir berørt. 
  4. Samarbeidsform er avgjørende. Etabler gode løpende rutiner og ha en plan for kontinuerlig evaluering og forbedring. 
  5. Velg et regnskapsprogram tilpasset dine behov. 

 

Gevinster og fordeler ved outsourcing

Oppsummert kan man altså si at det å outsource regnskap eller andre støttefunksjoner har større verdi enn bare å få jobben gjort; Det gir tilgang til bred og oppdatert spisskompetanse, det bidrar til å frigjøre interne ressurser som kan fokusere på mer verdiskapende oppgaver. Samtidig vil man oppleve større fleksibilitet med hensyn til ressurstilgang og tilgang til øvrig rådgivningstjenester. 

 

Ta kontakt med oss

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg med ditt regnskap? Ikke nøl med å ta kontakt! Våre rådgivere står klare til å svare på det du måtte lure på. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut kontaktskjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så fort vi kan.