• BDO-Mila i ni norske byer i 2019

BDO-Mila i ni norske byer i 2019

03. mai 2019

Hvert år løper tusenvis av nordmenn BDO-Mila, en serie terrengløp som BDO årlig arrangerer i samarbeid med langrennslandslaget og lokale idrettslag. Nå vokser arrangementet, og vil i år inkludere Oslo og tidenes første løp i Nord-Norge.

- BDO-Mila arrangeres for første gang i Harstad 23. mai, samt i Oslo 20.juni. Dermed er stadig flere deler av Norge inkludert i BDO-Mila, noe vi synes er fantastisk, forteller prosjektleder Kristine Skeie i BDO Norge.

Byene som arrangerer BDO-Mila i 2019 er Lillestrøm (14.mai), Fredrikstad (15.mai), Trondheim (15.mai), Bergen (21.mai), Harstad (23.mai), Tønsberg (11.juni), Skien (12.juni), Molde (13.juni) og Oslo (20.juni).

Finn påmelding til din by her

BDO-Mila har blitt et kjent begrep i store deler av landet, siden det først ble etablert i 2011. Hvert år deltar tusener av unge og gamle, i løpene rundt om i norske byer. Målet er å skape et sunt og morsomt arrangement for absolutt alle som vil delta.

Sosialt og sporty

- Dette blir en sosial og sporty ettermiddag, også for de som ikke trener til vanlig. BDO-Mila er gratis og åpen for alle. Det forklarer nok mye av populariteten, sier Skeie.

- BDO sitt samarbeid med skilandslaget gjør dessuten at noen av våre landslagsprofiler kommer til arrangementene. Det er alltid morsomt for deltakerne å se hvem dette blir i de ulike byene, og de bidrar til at BDO-Mila blir en skikkelig folkefest, fortsetter Skeie.

Bedrifter kan gjerne delta med sine ansatte, men BDO-Mila tar imot alle: Barne- og ungdomsfamilier kan komme sammen, vennegjenger kan stille, enkeltpersoner eller klubblag likeså. På BDO-Mila møter eliteutøverne fra skilandslaget den lokale breddeidretten og mosjonistene.

Alle barn har rett til lek og fritid

Etter fjorårets suksess, vil Redd Barna være aktivt tilstede i fem av de ni byene. Dette for å belyse at alle barn og unge har rett til lek og fritid. Nytt av året er en hinderløype som vil vise deltakerne hvilke barrierer som står i veien for barns deltakelse.

- Rundt om i hele Norge er det i dag barn som ikke får være en del av fellesskapet. Det er flere barrierer som hindrer barn i å delta, blant annet økonomi, fordommer, tilrettelegging og språk. I år har vi laget en hinderløype som tar for seg hver enkelt barriere fysisk og forklarer hverdagen til barn som daglig blir utestengt fra fritidstilbudet der de bor. Vi gleder oss til å se hvilke reaksjoner barn og voksne får og håper at så mange som mulig vil komme med innspill til hvordan sin kommune bedre kan tilrettelegge for at alle barn vil få delta på fritiden, sier kampanjeleder i Redd Barna, Ane Aamodt.

Besøk Redd Barnas kampanjeside for å skrive under oppropet eller komme med innspill til hva din kommune bør gjøre for å sørge at alle får delta.
 

Les alt om BDO-Mila på arrangementets nettside
Dette er distansene i BDO-Mila:
Utfordreren: 10 km (du løper på tid og konkurrerer om du vil)
Mosjonsmila: 10 km (du løper/går uten tidtaking)
Minimila: 5 km (du løper/går uten tidtaking)
Micromila: ca 500 m (barn opp til ca. 7–8 år. Uten tidtaking!)